Skip to content Skip to footer

Review Mineralogie: Make-up die goéd is voor je huid!

Bron: www.squatcilla.nl, 27 november 2015

Eerlijk is eerlijk, voordat een vriendin me vertelde over Mineralogie, had ik nog nooit van het Amerikaanse merk gehoord. Ik heb zo mijn ‘vaste’ producten en merken waar mijn (soms hysterisch gevoelige) huid mee instemt en basta. Maar iets nieuws proberen, met een minimale kans op allergieën, is ook weleens leuk voor de afwisseling. Bovendien zegt Mineralogie dat hun make-up zelfs goéd is voor je huid! Ik was dan ook heel benieuwd toen het pakketje met lippenstift, mascara en loose foundation binnen kwam…

Uiteraard staat Mineralogie voor dier- en milieuvriendelijke producten (anders had ik het nooit gereviewed), maar het merk is zelfs nog nooit op dieren getest. De producten zijn vervaardigd uit 100% zuivere mineralen en er zit geen talk, zetmeel, kleurstof en parfum in. Hierdoor is de make-up geschikt voor de meest gevoelige huid én biedt het maximale bescherming tegen de zon met SPF 26. Door de natuurlijke anti-oxidanten, vitamine A en E, plantextracten en natuurlijke oliën geeft de make-up een gezonde en natuurlijke glans en verstopt het de huid niet.

Mineralogie zet zich bovendien in voor goede doelen op het gebied van natuur en milieu. Naast dat de producten en de ingrediënten volledig dierproefvrij zijn, is ‘groen’ an sich een speerpunt voor ze. Zo zijn de doosjes van gerecycled papier, bedrukt met soja-inkt, van duurzame boomboerderijen.

Ik testte een nieuwe kleur lipstick (Vintage Plum), de nieuwe mascara Lash Fusion en de bestseller Loose Mineral Foundation (Soft Beige).

Black Lipstick Tube (Vintage Plum)
De lipstick heeft een prachtige, oud rozige ondertoon en is echt heel mooi voor het najaar. Hij smeert prettig uit en smaakt, heel fijn, gewoon neutraal (dus niet naar de Jamin!). De structuur ligt tussen glans en mat in. Ik heb de lippenstift in de morgen opgedaan en hij bleef een aantal uur echt perfect zitten! Sterker nog, hij overleefde eigenlijk zelfs de lunch. Daarna heb ik ‘m eraf gehaald en een nieuw laagje opgedaan, die ook weer tot vroeg in de avond keurig bleef zitten. Ik was bang dat de kleur iets te donker zou zijn, maar ik vind ‘m heel mooi en vooral uniek. Hele fijne, verzorgende lipstick!

Lash Fusion Mascara (black)
Met mascara ben ik best wel een zeiksnor. Ik wil namelijk een verlengende, verdikkende én een soort van klonterende mascara, maar niet té. Miss(ion) Impossible, I know! Lash Fusion beloofde wimperverlengend te zijn mét een liftend effect, zonder klontjes. En, wow! Ik heb serieus weinig mascara’s gehad die zó prettig waren, zowel qua borsteltje, als qua geur en structuur. Het speciale borsteltje krult mijn wimpers super om en geeft ze verdikking. Dat zonder klontertjes klopt ook, dus smeerde ik er gewoon 3 lagen op om wél wat klontjes te creëren (sorry, I really love that look…) Ondanks de klontjes die ik wilde bleven mijn wimpers wel mooi gescheiden. Enige nadelen die ik kan bedenken zijn dat Lash Fusion nog niet te verkrijgen is in een waterproof variant en dat ze alleen zwart hebben, terwijl er ook veel dames zijn die graag bruin dragen. Voor mij is het zeker weten een absolute stay!

Loose Foundation (Soft Beige)
Deze foundation is een concealer, foundation en (verzorgende) poeder ineen met SPF 26! Ik vind het altijd een pré dat er een hoge SPF in zit, zodat je je huid de hele dag beschermt tegen schadelijke invloeden van UVA en UVB. Daarnaast wil ik een mooie dekking, maar ik hoef geen ‘masker’ van poeder, wat ik helaas te vaak zie! Deze losse poederfoundation maakt mijn huid vlekkeloos en egaal, zonder het gevoel te hebben dat ik make-up draag. 
Het bevat geen talk, zetmeel of parfumstoffen, waardoor de kans op allergieën echt minimaal is. Klein minpuntje vind ik dat de poeder in een doosje zit met gaatjes, waardoor ik als ongeduldig persoon het gevoel heb dat ik lang moet ‘kloppen’ voor er wat uit komt. De poeder maakt mijn huid wel heel flawless, dus ik heb het ervoor over…

All over conclusie Mineralogie
Deze drie producten, en dit merk sowieso, blijven standaard in mijn make-up tasje zitten. De filosofie, producten en het gedachtegoed achter Mineralogie spreken me erg aan en mijn huid wordt er vrolijk van! Omdat de make-up zo goed blijft zitten is het zuinig in gebruik en heb je er lang plezier van. Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken is dat de producten niet goedkoop zijn en voor sommige dames een investering. Aan de andere kant vind ik altijd wel; je hebt maar één gezicht, dus kun je er maar beter lief voor zijn. Je zult er je hele leven nog mee moeten doen.

Leave a comment

0.0/5