Lichaamsbehandeling

Kies de juiste

Lichaamsbehandeling

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de holistische gezondheidsleer gaat men ervan uit dat een verstoring van het ene gebied, invloed heeft op andere gebieden. Last van zo’n verstoring? Dan biedt een heerlijke rustgevende massage of een andere lichaamsbehandeling uitkomst!
Energiestroom in balans

Oosterse massagetechnieken

Gedurende de massages die ik aanbied, pas ik diverse Oosterse massagetechnieken toe, zoals guasha, derma cupping en Tok Sen. Laatstgenoemde is een Thaise massagemethode, waarbij met behulp van een houten hamertje en wig de doorstroming in de energiebanen wordt gestimuleerd. Hierdoor worden energiestagnaties verminderd of opgeheven.

Integrale massage

Integrale massage is een massagemethode waarbij tal van klassieke en Oosterse massagevormen met elkaar worden gecombineerd. De massage kenmerkt zich door een subtiel samenspel van techniek, gevoel en intuïtie waardoor een op de persoon afgestemde massage ontstaat.

De massage kan worden toegepast om spanningen en klachten in het lichaam te verminderen zodat de balans in het lichaam kan worden hersteld. Het laat energie weer stromen en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Huidzorg bij kanker

Kanker, spijtig genoeg kennen de meesten wel iemand die hiermee wordt geconfronteerd. De ziekte is niet alleen lichamelijk en psychisch zwaar, maar ook de huid krijgt het zwaar te verduren. Denk hierbij aan een extra gevoelige en droge huid, een schilferende en jeukende (hoofd)huid en een grauwe teint. De juiste natuurlijke huidverzorging kan een ondersteunende rol bieden en allerlei ongemakken verzachten. Een behandeling kan bestaan uit huidverzorgings- of make-up advies, een huidverzorgings- of ontspanningsbehandeling of een rustgevende massage.

Door mijn ervaring in het Radboudumc in Nijmegen, alwaar ik individuele behandelingen, adviezen en tips gaf op het gebied van uiterlijke zorg op de afdelingen oncologie en hematologie, kan ik mij op gepaste wijze inleven in uw situatie. Ook was ik betrokken bij het Aya-platform. Aya staat voor Adolescent And Young Adults (adolescenten en jong-volwassenen in de leeftijd 18-35 jaar met kanker).

Rugmassage bindweefsel

Een bindweefselmassage voor de rug is een intensieve behandeling, waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen wordt gebruikt. De eerste huidlaag, de zogenaamde opperhuid, wordt wel meegenomen maar in essentie wordt gewerkt op het onderliggende bindweefsel.

De massagegrepen zorgen ervoor dat verklevingen worden los gemaakt, afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten als hoofdpijn en slapeloosheid.

Derma cupping

Derma cupping is een traditionele behandelmethode, waarbij glazen of siliconen cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Door middel van deze behandeling wordt de bindweefsellaag om spieren en gewrichten losgemaakt, zodat blokkades worden opgeheven en afvalstoffen worden afgevoerd.

Guasha

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die als doel heeft om de energiedoorstroming, de doorbloeding en de lymfecirculatie te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor het verwijderen van afvalstoffen en toxines.

Wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op!